Steeds meer mensen doen aan hardlopen, populariteit groeit

steeds meer mensen doen aan hardlopen populariteit groeit 2 scaled

Steeds meer mensen in Nederland beginnen met hardlopen, en de populariteit van deze sport groeit gestaag. Dit wordt duidelijk dankzij het recordaantal deelnemers aan de marathon van Amsterdam, waar twintigduizend mensen de afstand van ruim 42 kilometer liepen. Onderzoekers suggereren dat de toename van het aantal hardlopers te maken heeft met een grotere aandacht voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Daarnaast is rennen en bewegen ook een effectieve manier om sombere gedachten te verdrijven. Het NOS Nieuws van de Week heeft ook aandacht besteed aan andere onderwerpen zoals het geweld in Gaza en Israël, en een aanslag in Brussel waarbij twee voetbalsupporters en een taxichauffeur zijn neergeschoten. Mensen in Nederland maken zich zorgen over deze gebeurtenissen en tonen hun steun door middel van demonstraties.

Steeds meer mensen doen aan hardlopen, populariteit groeit

This image is property of i.ytimg.com.

Geweld in Gaza en Israël en aanslag in Brussel

Belgische hoofdstad Brussel getroffen door aanslag

In de Belgische hoofdstad Brussel heeft zich een vreselijk incident voorgedaan. Een man heeft daar drie mensen neergeschoten, waarvan er twee zijn overleden. Het incident vond plaats in de straten van Brussel, terwijl de dader zijn geweer in elkaar zette en er een keer mee schoot. Hij sloeg vervolgens op de vlucht op een scooter en viel even later drie mensen aan: een taxichauffeur en twee voetbalsupporters uit Zweden, die op weg waren naar een voetbalwedstrijd tussen België en Zweden. De wedstrijd werd stilgelegd, en de supporters moesten geruime tijd in het stadion verblijven voordat ze naar huis mochten. De Zweedse supporters hebben deze aanslag niet overleefd, terwijl de taxichauffeur ernstig gewond raakte. De politie heeft de verdachte, een 45-jarige man uit Tunesië, uiteindelijk gevonden en neergeschoten. Hij woonde zonder toestemming in België en had al bekendheid bij de politie door eerdere criminele activiteiten. De reden voor de aanslag wordt nog onderzocht, en om de veiligheid te waarborgen, zullen er extra politieagenten in Brussel worden ingezet.

Raketaanval op ziekenhuis in Gaza

In Gaza heeft een ziekenhuis een verschrikkelijke raketaanval ondergaan. Volgens berichten uit het gebied zijn daarbij honderden mensen om het leven gekomen. De beelden tonen hoe het ziekenhuis in brand vloog, en later op de avond was de situatie alleen maar erger geworden. Het ziekenhuis diende niet alleen als behandelingsfaciliteit voor zieke en gewonde mensen, maar fungeerde ook als schuilplaats voor mensen vanwege het voortdurende geweld in Gaza. Volgens de berichten beweren ze in Gaza dat de raket afkomstig was van Israël, maar het Israëlische leger ontkent dit. Er is de laatste tijd veel geweld gaande in zowel Gaza als Israël. Het begon op 7 oktober, toen Hamas, een gewelddadige Palestijnse strijdgroep, de grens met Israël overstak en daar bewoners aanviel. Israël heeft als reactie onmiddellijk bombardementen uitgevoerd op Gaza, waarbij volgens het leger voornamelijk plaatsen werden getroffen waar Hamas-strijders zich verscholen. Echter, duizenden onschuldige burgers worden ook slachtoffer van dit geweld. Het conflict tussen Israël en Palestijnse groepen is al jarenlang aan de gang vanwege territoriale geschillen en machtskwesties.

Zorgen in Nederland over het geweld in Gaza en Israël

Het geweld dat plaatsvindt in Gaza en Israël baart ook de mensen in Nederland zorgen. Veel Nederlanders hebben familie en vrienden in Israël, waardoor ze zich persoonlijk betrokken voelen bij de situatie. Het recente nieuws over de ontvoering van Carola’s achternichtje Noah door de Palestijnse Hamas-strijders heeft haar verdrietig en bezorgd gemaakt, omdat ze niet weet hoe het nu met haar gaat. Noah wordt beschreven als een lief, slim en rustig meisje dat geniet van het leven en graag reist. Daarnaast zijn er ook Nederlanders, zoals Taghreed, die familieleden in Gaza hebben, en wiens huizen zijn verwoest door bommen. Haar moeder wilde vluchten, maar wist niet waar ze naartoe moest. Het Nederlandse volk wil middels demonstraties laten zien dat ze meeleven met zowel de slachtoffers in Gaza als die in Israël. De mensen gaan de straat op om duidelijk te maken dat ze de slachtoffers ondersteunen en zich zorgen maken over de situatie.

Demonstraties tegen het geweld

In Nederland zijn er verschillende demonstraties georganiseerd om te protesteren tegen het geweld in Gaza en Israël. Mensen uiten hun zorgen en tonen hun solidariteit met zowel de slachtoffers in Gaza als die in Israël. Naast het aandacht vragen voor het leed van de bevolking worden ook oproepen gedaan voor vrede en een politieke oplossing voor dit conflict. Op deze manier willen de demonstranten laten zien dat ze de slachtoffers steunen en dat ze willen dat er een einde komt aan het geweld. Het is niet alleen belangrijk om aandacht te vragen voor het lijden van de bevolking, maar ook om bewustzijn te creëren over de complexiteit van het conflict en mogelijke oplossingen.

Hardlopen wordt steeds populairder

Record aantal deelnemers bij marathon van Amsterdam

Het aantal mensen dat aan hardlopen doet, neemt gestaag toe. Dit werd ook duidelijk bij de recente marathon van Amsterdam, waar nog nooit zo veel mensen aan mee hebben gedaan. Twintigduizend mensen hebben de afstand van ruim 42 kilometer gelopen, en daarbij waren er ook nog duizenden anderen die een kortere afstand hebben afgelegd. Zowel Nederlanders als deelnemers uit andere landen hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd. Sommigen doen mee als professioneel wedstrijdloper, terwijl anderen gewoon voor het plezier meedoen. Het lopen van een hele marathon vereist een goede conditie, omdat het meer is dan 42 kilometer. De meeste mensen doen er ongeveer vier uur over, terwijl topsporters de helft van die tijd kunnen halen.

Hardloopwedstrijden in Nederland en in het buitenland

Hardlopen is niet alleen populair in Nederland, maar ook in andere landen. Er worden marathons georganiseerd in veel steden in Nederland, evenals in het buitenland. Mensen worden steeds meer bewust van hun gezondheid en ontdekken dat hardlopen een geweldige manier is om fit te blijven. Het helpt ook om sombere gedachten tegen te gaan en werkt therapeutisch. Het verhaal van Sunny, die vijftien jaar geleden begon met het lopen van marathons nadat zijn vader was overleden, illustreert dit. Hij is inmiddels al 100 keer van start gegaan bij marathons in Nederland en andere landen.

Redenen voor de populariteit van hardlopen

Onderzoekers zijn van mening dat de populariteit van hardlopen te danken is aan verschillende factoren. Mensen zijn steeds meer bezig met hun gezondheid en willen actiever worden. Hardlopen is laagdrempelig en kan overal en altijd worden gedaan. Het kost weinig moeite om te beginnen en er zijn geen dure apparaten of lidmaatschappen nodig. Bovendien werkt hardlopen ook als een uitlaatklep voor stress en biedt het een gevoel van vrijheid en voldoening. Het is een activiteit die individueel kan worden uitgeoefend, maar ook in groepsverband kan worden gedaan. Tot slot kan hardlopen ook een sociale component hebben, waarbij mensen elkaar motiveren en samen trainen voor evenementen zoals marathons.

In dit journaal hebben we aandacht besteed aan de aanslag in Brussel, het geweld in Gaza en Israël, en de populariteit van hardlopen. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze gebeurtenissen, onze zorgen te uiten en bewustzijn te creëren. Of het nu gaat om veiligheid, vrede of gezondheid, het is essentieel dat we als samenleving betrokken blijven en actie ondernemen om positieve verandering te bevorderen. Laten we ons richten op het creëren van een betere wereld voor iedereen.

Steeds meer mensen doen aan hardlopen, populariteit groeit

This image is property of images.unsplash.com.