De Smart #3: een luxe coupé-SUV van Mercedes

de smart 3 een luxe coupe suv van mercedes 4 scaled

De Smart #3 is een luxe coupé-SUV van Mercedes die wordt geïntroduceerd op het prachtige eiland Ibiza. Deze auto biedt opvallend veel standaard uitrusting en is een bezoek aan de comment sectie van de video waard om Bart beterschap te wensen. De Smart hashtag 3 en de hashtag One worden geïntroduceerd en vervolgens beoordeeld, waarbij de verschillen tussen de twee worden besproken. Daarnaast worden de standaard opties van de hashtag 3, zoals adaptieve cruise control en climate control, behandeld, evenals de verschillende versies en accu-opties die beschikbaar zijn. Een testrit en rijervaring van de hashtag 3 wordt gedeeld, evenals een vergelijking met concurrenten zoals de Tesla Model 3, Kia Niro en Mercedes EQA. Uiteindelijk wordt geconcludeerd dat de Smart hashtag 3 een goede keuze is voor betaalbare luxe en comfort, en wordt deze ‘mini-Mercedes’ sterk aanbevolen.

Introductie van de Smart hashtag 3 en de hashtag One

De Smart hashtag 3 is een coupé-SUV van Mercedes en werd onlangs gelanceerd op Ibiza. Deze auto valt op door de overvloed aan standaard uitrusting die wordt geboden. De hashtag One werd ook getest en had een aantal kleine nadelen. In deze review zullen we beide modellen beoordelen en de verschillen tussen hen bespreken.

Beoordeling van de Smart hashtag One en de hashtag 3

De hashtag One is een comfortabele en stille auto met een fatsoenlijk bereik en veel standaard opties, zoals adaptieve cruise control, climate control en een panoramadak. De hashtag 3 behoudt deze voordelen en heeft ook enkele opvallende verschillen. In vergelijking met de hashtag One is de hashtag 3 13 cm langer, wat resulteert in meer bagageruimte. Bovendien is de hashtag 3 een SUV Coupé, waardoor hij een ander rijgedrag heeft met een lagere zithoogte. Over het algemeen is de hashtag One een comfortabele keuze, terwijl de hashtag 3 een meer sportieve rijervaring biedt.

De Smart #3: een luxe coupé-SUV van Mercedes

This image is property of i.ytimg.com.

Verschillen tussen de hashtag 3 en de hashtag One

De hashtag 3 is 13 cm langer dan de hashtag One, waarvan 4 cm in de wielbasis zit en de rest achter het achterwiel. Dit resulteert in een iets grotere bagageruimte van 370 liter in vergelijking met 350 liter in de hashtag One. Een ander verschil is dat de hashtag 3 een SUV Coupé is en 8 cm lager is dan de hashtag One. Dit creëert een andere rijervaring en zorgt ervoor dat je sportiever achter het stuur zit. Beide modellen bieden echter veel standaard uitrusting en comfort.

Standaard opties van de hashtag 3

De hashtag 3 is uitgerust met veel standaard opties, waaronder:

  • Adaptieve cruise control: Dit systeem houdt automatisch afstand tot de voorligger en kan zelfs stoppen en weer starten in het verkeer.
  • Climate control: Hiermee kunt u de temperatuur in de auto regelen en een comfortabele omgeving creëren.
  • Panoramadak: Een groot glazen dak dat zorgt voor extra licht en een ruimtelijk gevoel in het interieur.

Naast deze standaard opties zijn er nog veel meer beschikbaar, afhankelijk van het gekozen model en de configuratie.

De Smart #3: een luxe coupé-SUV van Mercedes

This image is property of images.unsplash.com.

Verschillende versies en accu-opties beschikbaar

De hashtag 3 is verkrijgbaar in verschillende versies, waaronder de Brabus-versie met vierwielaandrijving en een krachtigere motor. Wat betreft de accu-opties, kunt u kiezen tussen een kleinere 49 kWh-accu en een grotere 66 kWh-accu. Het wordt aanbevolen om te kiezen voor de grotere accu, omdat deze niet alleen een groter bereik biedt, maar ook sneller kan worden opgeladen. De Brabus-versie biedt ook een krachtige motor en een indrukwekkende acceleratietijd.

Testrit en rijervaring van de hashtag 3

Tijdens de testrit op Mallorca bleek de hashtag 3 comfortabel en goed geveerd te zijn, zelfs op slechte wegen. Het interieur is netjes afgewerkt en gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het een luxe uitstraling heeft. De hashtag 3 heeft ook uitstekende rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruise control en rijbaanassistentie. Het enige nadeel is dat sommige van deze systemen handmatig moeten worden uitgeschakeld bij het instappen. Over het algemeen biedt de hashtag 3 een aangename rijervaring met zijn sportieve karakter en comfortabele interieur.

De Smart #3: een luxe coupé-SUV van Mercedes

This image is property of images.unsplash.com.

Vergelijking met concurrenten

In vergelijking met andere elektrische modellen in zijn prijsklasse, zoals de Tesla Model 3, Kia Niro en Mercedes EQA, biedt de Smart hashtag 3 een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel de concurrenten ook hun sterke punten hebben, zoals een groter bereik of meer luxe opties, kunnen ze niet tippen aan de standaard uitrusting en het comfort van de hashtag 3. Dit maakt de Smart hashtag 3 een aantrekkelijke keuze voor liefhebbers van betaalbare luxe en comfort.

Conclusie

De Smart hashtag 3 is een fantastische coupé-SUV van Mercedes die opvalt door zijn standaard uitrusting en comfortabele rijervaring. De auto biedt veel waar voor zijn geld en kan concurreren met andere modellen in zijn prijsklasse. Het verschil tussen de hashtag 3 en de hashtag One is merkbaar, waarbij de hashtag 3 een sportievere rijervaring biedt en iets meer bagageruimte heeft. Over het algemeen is de hashtag 3 een uitstekende keuze voor liefhebbers van betaalbare luxe en comfort.

De Smart #3: een luxe coupé-SUV van Mercedes

This image is property of images.unsplash.com.