Russische verliezen bij gevechten om Avdiivka

russische verliezen bij gevechten om avdiivka

Het Russische leger voert al maandenlang intensieve aanvallen uit op de stad Avdiivka in de regio Donetsk. Deze gevechten worden beschouwd als de zwaarste van het jaar volgens Oekraïne. Rusland wint terrein en knijpt de stad af van de buitenwereld. De stad kan elk moment vallen. In de video wordt het Russische offensief in Avdiivka belicht. Beelden van de strijd rondom Avdiivka zijn verzameld van sociale media, waaronder Telegram, X en YouTube. De beelden zijn afkomstig van Oekraïense en Russische militairen en brigades die betrokken zijn bij het gevecht. Het is belangrijk om te beseffen dat deze bronnen een onvolledig beeld geven, omdat ze vooral positieve informatie delen voor hun eigen zijde. De beelden zijn geverifieerd door de locatie zo exact mogelijk te bepalen en het moment van opname te controleren. Verschuivingen aan het front zijn in kaart gebracht met behulp van gegevens van het Amerikaanse Institute for the Study of War. De video behandelt onderwerpen zoals waarom Avdiivka strategisch belangrijk is, de Russische tactiek en de stadsgevechten. Nieuwsuur is een nieuwsprogramma dat elke zaterdag een nieuwe video uitbrengt met verdieping en context. Het programma controleert de macht op een respectvolle en kritische manier. De video’s bevatten indringende verhalen die de kijkers raken en aan het denken zetten.

Het zijn volgens Oekraïne de zwaarste gevechten van het jaar: de slag om Avdiivka. Al maandenlang voert Rusland intensief aanvallen uit op de strategisch gelegen stad in de regio Donetsk. Tegen een hoge prijs wint het Russische leger langzaam terrein en wordt de stad afgeknepen van de buitenwereld. De stad kan elk moment vallen. We kijken in deze video hoe het Russische offensief verloopt. Voor dit onderzoek maakten we gebruik van beelden van de strijd rondom Avdiivka op sociale media. We verzamelden beeld via Telegram, X en YouTube. De video’s zijn afkomstig van Oekraïense en Russische militairen en brigades die zelf vechten in of rond Avdiivka of van militaire bloggers. Het is belangrijk om te beseffen dat deze bronnen een onvolledig beeld schetsen, omdat beide zijden vooral voor hen positieve informatie delen. De beelden hebben we geverifieerd door de locatie zo exact mogelijk te bepalen en het moment van opname waar mogelijk te controleren. We hebben de verschuivingen aan het front in beeld gebracht dankzij data die we kregen van het Amerikaanse Institute for the Study of War. 00:00 Intro 01:10 Waarom Avdiivka? 07:52 De Russische tactiek 12:38 Stadsgevechten 17:14 De laatste resten Volg ons ook op Instagram: / nieuwsuur Bij Nieuwsuur vind je elke zaterdag een nieuwe video. We geven verdieping en context. We controleren de macht. Respectvol en kritisch. Bij Nieuwsuur zie je indringende verhalen die je raken en aan het denken zetten.

Het Russische offensief in Avdiivka

Het Russische leger voert al maandenlang intensieve aanvallen uit op de stad Avdiivka in de regio Donetsk. Deze gevechten worden beschouwd als de zwaarste van het jaar volgens Oekraïne. Rusland wint terrein en knijpt de stad af van de buitenwereld. De stad kan elk moment vallen. In de video wordt het Russische offensief in Avdiivka belicht.

Verzamelen van beelden

Beelden van de strijd rondom Avdiivka zijn verzameld van sociale media, waaronder Telegram, X en YouTube. De beelden zijn afkomstig van Oekraïense en Russische militairen en brigades die betrokken zijn bij het gevecht. Het is belangrijk om te beseffen dat deze bronnen een onvolledig beeld geven, omdat ze vooral positieve informatie delen voor hun eigen zijde. De beelden zijn geverifieerd door de locatie zo exact mogelijk te bepalen en het moment van opname te controleren. Verschuivingen aan het front zijn in kaart gebracht met behulp van gegevens van het Amerikaanse Institute for the Study of War.

Russische verliezen bij gevechten om Avdiivka

This image is property of i.ytimg.com.

Inhoud van de video

De video behandelt onderwerpen zoals waarom Avdiivka strategisch belangrijk is, de Russische tactiek en de stadsgevechten. Avdiivka is strategisch gelegen en biedt logistieke voordelen voor zowel Rusland als Oekraïne. De Russische tactiek bestaat uit het langzaam veroveren van terrein en het afknijpen van de stad van de buitenwereld. Stadsgevechten hebben geleid tot grote verwoesting in Avdiivka.

Nieuwsuur en hun aanpak

Nieuwsuur is een nieuwsprogramma dat elke zaterdag een nieuwe video uitbrengt met verdieping en context. Het programma controleert de macht op een respectvolle en kritische manier. De video’s bevatten indringende verhalen die de kijkers raken en aan het denken zetten. Door beelden van de strijd rondom Avdiivka te verzamelen en te verifiëren, biedt Nieuwsuur een compleet beeld van het Russische offensief in de stad.

Russische offensief en verliezen

Het Russische offensief heeft als doel om Avdiivka in te nemen. De stad heeft zowel strategische als symbolische betekenis voor zowel Rusland als Oekraïne. Oekraïne heeft de stad goed verdedigd met loopgraven, bunkers en mijnenvelden, waardoor de Russen grote verliezen hebben geleden. Ondanks deze verliezen blijven de Russen proberen de stad in te nemen. Ze voeren voortdurend massale aanvallen uit en richten veel verwoesting aan.

Verwoesting van de stad en toekomstige verwachtingen

De gevechten in Avdiivka zijn hevig en hebben geleid tot grote verwoesting van de stad. Experts voorspellen dat Rusland zal blijven proberen om met massale aanvallen en verwoesting succes te behalen. Oekraïne zal naar verwachting overgaan op een defensieve strategie en standhouden of geleidelijk terugtrekken.

Al met al is het Russische offensief in Avdiivka een belangrijk en intensief conflict. De stad is van strategisch en symbolisch belang en de gevechten hebben geleid tot grote verwoesting. Oekraïne heeft zich dapper verdedigd, maar Rusland blijft proberen de stad in te nemen. De toekomstige ontwikkelingen in Avdiivka zijn onzeker, maar de gevolgen van het offensief zullen nog lang voelbaar zijn.