Hoe kan je beginnen met Day Traden – Wordt een Crypto trader in 30 dagen

Hoe kan je beginnen met Day Traden - Wordt een Crypto trader in 30 dagen

In deze video laat hij zien wat hij zou doen als hij zijn hele daghandelreis opnieuw zou moeten beginnen. Hij deelt zijn ervaringen en fouten die hem veel geld en tijd hebben gekost. Hij biedt een checklist van de belangrijkste dingen waar beginners zich op moeten richten om succesvol te zijn in daghandel. Hij bespreekt software, tools, spreadsheets, toegang tot kapitaal en tips en trucs om beginners te helpen hun daghandelcarrière op te starten.

Een veelvoorkomende valkuil voor beginners is volgens hem dat ze zich richten op verkeerde dingen en vastlopen in een ‘spin cycle’. Hij legt uit hoe beginners deze valkuil kunnen vermijden en zich kunnen richten op de wiskunde achter de handel, zoals risicobeheer, risico-rendementsverhouding en winstpercentage. Hij laat zien hoe deze statistieken kunnen worden gebruikt om een consistent proces te creëren en winst te maken, zelfs als men niet altijd gelijk heeft.

Hoe kan je beginnen met Day Traden – Wordt een Crypto trader in 30 dagen

Belangrijkste punten:

  • Focus op de juiste dingen om succesvol te zijn in daghandel.
  • Begrijp de wiskunde achter de handel, zoals risicobeheer, risico-rendementsverhouding en winstpercentage.
  • Creëer een consistent proces en gebruik statistieken om winst te maken, zelfs als men niet altijd gelijk heeft.

Begrijpen van Handelsvalkuilen

Wanneer een beginner handelt, is het belangrijk om te weten wat hij of zij niet moet doen om te voorkomen dat hij of zij vastloopt in een valkuil. De meest voorkomende valkuil is om zonder enige kennis van de risico’s direct te beginnen met handelen op een beurs. Dit kan leiden tot overmoedigheid en winst op korte termijn, maar kan ook leiden tot grote verliezen en het vasthouden van posities die tegen de handelaar werken.

Om deze valkuil te vermijden, is het belangrijk om te begrijpen dat handelen draait om twee basisstatistieken: het gemiddelde risico-rendement en het gemiddelde winstpercentage. Door deze statistieken te begrijpen, kan een handelaar zijn risico’s minimaliseren en zijn winst maximaliseren.

Een handelaar kan bijvoorbeeld een account van €500 hebben en één procent van zijn account per transactie riskeren met een risico-rendementsverhouding van één op tweeënhalf. Als zijn winstpercentage 35 procent is, kan hij met deze statistieken zijn account in honderd transacties met 37 procent verhogen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat handelen niet gaat om altijd gelijk hebben, maar om het begrijpen van de wiskunde achter de handel. Door een consistente strategie te ontwikkelen en deze toe te passen op een klein account, kan een handelaar zijn proces verbeteren en uiteindelijk een groot account opbouwen.

Een handelaar kan ook gebruik maken van tools zoals TradingView om trends te identificeren en zichzelf in een positie te plaatsen met uniform risico. Door te begrijpen waar de markt waarschijnlijk een ommekeer zal maken, kan een handelaar zijn risico minimaliseren en zijn winst maximaliseren.

Het is belangrijk om te onthouden dat handelen niet draait om intuïtie en dat de intuïtie die in het dagelijks leven werkt, niet altijd werkt in de handel. Het is belangrijk om de juiste mindset te ontwikkelen en de wiskunde achter de handel te begrijpen om succesvol te zijn als handelaar.

Psychologie van Handelen

De spreker in de video deelt zijn ervaringen als zelf-taught trader en identificeert een veelvoorkomende valkuil voor beginnende traders. Hij benadrukt het belang van het begrijpen van de wiskunde achter trading, namelijk de gemiddelde risico-reward en het gemiddelde winstpercentage. Door deze statistieken te begrijpen, kunnen traders hun risico uniform en beheersbaar houden en toch hun account laten groeien, zelfs als ze niet elke keer winnen.

De spreker legt uit dat de intuïtie die vaak succesvol is in het dagelijks leven, niet altijd de beste strategie is bij trading. Hij benadrukt het belang van het hebben van een consistente en schaalbare strategie, en het vermijden van de valkuil om te veel te focussen op het verwerven van nieuwe informatie.

Om een setup te vinden waar de markt waarschijnlijk een beweging zal maken, gebruikt de spreker Fibonacci-analyse om de top van de markt te identificeren. Hij positioneert zichzelf dan op een manier waarop hij uniform risico kan behouden en zijn risico-reward verhouding kan handhaven.

De spreker benadrukt het belang van het gebruik van Tradingview, een software die hij gebruikt om zijn trades te analyseren en zijn proces te verbeteren. Hij deelt ook tips en trucs voor het toegang krijgen tot kapitaal en het nemen van grote posities, zelfs met een klein account.

Al met al benadrukt de spreker het belang van het begrijpen van de wiskunde achter trading en het hebben van een consistente en schaalbare strategie om succesvol te zijn als trader.

Wiskunde Achter Handel

De spreker in de video legt uit dat het belangrijk is om als beginnende handelaar te begrijpen dat intuïtie die in het dagelijks leven werkt, niet altijd werkt in de handel. In plaats daarvan is het belangrijk om te begrijpen dat handel draait om twee basisstatistieken: gemiddeld risico-rendement en gemiddeld winstpercentage.

Als voorbeeld laat de spreker zien hoe een handelaar met een account van $500 en een risico van 1% per transactie en een risico-rendement van 1 tot 2,5 en een winstpercentage van 35%, na 100 transacties zijn account met 37% kan laten groeien, zelfs als hij 65% van de tijd verkeerd gokt.

De spreker benadrukt dat het belangrijk is om een consistente aanpak te hebben en te begrijpen dat het risico dat men neemt, simpelweg een kans is om de markt te exploiteren. Door het begrijpen van deze concepten en het vinden van opstellingen met uniforme risico’s, kunnen handelaren hun proces verbeteren en uiteindelijk hun account laten groeien.

De spreker raadt ook aan om TradingView te gebruiken, een software die handelaren helpt om opstellingen te vinden en hun transacties te analyseren om hun proces te verbeteren. Door het gebruik van deze tools en begrip van de wiskunde achter handel, kunnen handelaren hun kansen op succes vergroten en hun verliezen minimaliseren.

Risico Factoren

Bij het starten van een daghandel-carrière zijn er enkele risicofactoren waar beginnende handelaren op moeten letten. Vaak maken beginnende handelaren de fout om zich te concentreren op de verkeerde aspecten van het handelen, waardoor ze vast komen te zitten in een vicieuze cirkel van verlies.

Een van de grootste risicofactoren is het gebruik van verkeerde intuïtie. Intuïtie die in het dagelijks leven succesvol is, kan in de handel de slechtste strategie zijn. Ongeveer 90% van de handelaren faalt omdat ze hun manier van denken niet kunnen aanpassen aan de handel.

Een andere risicofactor is het niet begrijpen van de wiskunde achter handel. Handel draait om twee basisstatistieken: gemiddelde risico-beloning en gemiddeld winstpercentage. Het is belangrijk om deze statistieken te begrijpen, omdat het niet gaat om altijd gelijk hebben, maar om de wiskunde achter de handel.

Het is ook belangrijk om uniforme en beheersbare risico’s te nemen. Dit is simpelweg de kans om de markt te betreden en de exacte rand te exploiteren. Door een consistente strategie te ontwikkelen en deze te schalen, kunnen handelaren hun winstpotentieel vergroten.

Een handige tool om te gebruiken bij het vinden van een handelsopstelling is TradingView. TradingView is een schoon en duidelijk platform dat handelaren in staat stelt om Fibonacci-analyse te gebruiken om mogelijke omkeringen in de markt te identificeren. Door deze risico’s te uniformeren en de winstpercentages te verhogen, kunnen handelaren hun winstpotentieel vergroten en hun daghandel-carrière op de juiste manier beginnen.

Vinden van een Setup

Als een beginner trader of iemand die zijn trading wil verbeteren, is het belangrijk om te weten waarop je moet focussen en wat je moet vermijden. Vaak maken beginnende traders de fout om zich te richten op het vinden van patronen online en beginnen ze meteen te handelen zonder de risico’s te begrijpen. Dit kan leiden tot een vicieuze cirkel van winst en verlies, wat uiteindelijk kan leiden tot een catastrofale verlies.

Om dit te vermijden, moet de trader zich richten op twee basisstatistieken: de gemiddelde winstpercentage en het gemiddelde risico-rendement. Dit kan worden berekend met behulp van een eenvoudige rekenmachine en toegepast op de handel. Het is belangrijk om te begrijpen dat het niet gaat om het altijd juist hebben, maar om de wiskunde achter de handel te begrijpen.

Een goede manier om een setup te vinden is door Fibonacci-analyse te gebruiken om te bepalen waar de top van de markt ligt. Dit kan helpen om een hoogwaardige situatie te creëren om de beloning te krijgen die men wil. Trading View is een handige software om te gebruiken voor het vinden van een setup en het verbeteren van het handelsproces.

Het is belangrijk om een consistent proces te creëren met een klein bedrag aan geld en dit te schalen om hetzelfde systeem met grotere bedragen te volgen. Met de juiste mindset en kennis kan een trader succesvol zijn en een aanzienlijke winst maken.

Positiebepaling en Risicobeheer

Een beginner in de wereld van day trading kan gemakkelijk in de valkuil van verkeerde focus terechtkomen. Vaak beginnen ze met het vinden van een patroon online en gaan ze direct aan de slag met handelen op een exchange zonder de risico’s te kennen. Wanneer ze winst maken, denken ze dat ze goed bezig zijn en gaan ze door met handelen met meer geld. Maar dan komt de fase waarin ze plotseling een grote verlies lijden en vasthouden aan hun positie in de hoop dat het terugkomt. Dit is de start van een neerwaartse spiraal die vaak leidt tot een catastrofaal verlies.

Om dit te vermijden, moet een beginnende trader zich richten op twee belangrijke statistieken: gemiddelde risico-rendementsverhouding en gemiddeld winstpercentage. Door deze statistieken te begrijpen, kan men de wiskunde achter day trading begrijpen en een consistente handelsstrategie ontwikkelen.

Een handige tool om te gebruiken is TradingView, waar men potentiële omkeerpunten in de markt kan identificeren met behulp van Fibonacci-analyse. Door zich te positioneren op deze punten en uniforme risico’s te hanteren, kan men de kans op beloning maximaliseren zonder onnodige risico’s te nemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het succesvol zijn in day trading niet zozeer afhangt van het altijd gelijk hebben, maar van het begrijpen van de wiskunde achter de handel en het volgen van een consistente handelsstrategie. Met deze kennis kan men zelfs met een kleine account beginnen en geleidelijk aan opschalen naar grotere bedragen.

Handelspositie Calculator

De spreker in de video legt uit hoe beginnende handelaren vaak in een valkuil terechtkomen, waarbij ze denken dat ze succesvol zijn door simpelweg een patroon te vinden en te handelen zonder een goed begrip van de risico’s. Hij benadrukt het belang van het begrijpen van de statistieken van handelen, namelijk het gemiddelde risico-rendement en het gemiddelde winstpercentage. Met behulp van een calculator laat hij zien hoe deze statistieken kunnen worden gebruikt om de winstgevendheid van een handelaar te bepalen.

Vervolgens bespreekt hij hoe handelaren zich kunnen positioneren om een hoogwaardige situatie te creëren voor het behalen van de gewenste beloning. Hij gebruikt Fibonacci-analyse om te bepalen waar de markttops zich bevinden en hoe handelaren zich kunnen positioneren om te profiteren van de kansen op winst. Hij benadrukt het belang van het hebben van een consistent handelsproces en het vermijden van de valkuilen die veel beginnende handelaren tegenkomen.

De spreker deelt ook een gratis hulpmiddel genaamd TradingView, dat handelaren kunnen gebruiken om hun eigen transacties te beoordelen en hun handelsproces te verbeteren. Hij legt uit hoe hij dit hulpmiddel gebruikt om gebieden op de grafiek te identificeren waar waarschijnlijk omkeringen zullen plaatsvinden en hoe hij deze informatie gebruikt om zijn handelsbeslissingen te nemen.

Al met al benadrukt de spreker het belang van een goed begrip van de statistieken van handelen en het hebben van een consistent handelsproces om succesvol te zijn in de handel.

Gebruik van Hefboomwerking

In de video wordt uitgelegd hoe beginnende handelaren de valkuilen van de handel kunnen vermijden en zich kunnen concentreren op de belangrijkste dingen om succesvol te worden. De spreker benadrukt dat het begrijpen van de statistieken van de handel de sleutel is tot succes. Het draait allemaal om het gemiddelde risico-rendement en het gemiddelde winstpercentage.

Met behulp van een rekenmachine laat de spreker zien hoe een handelaar met een account van $500 en een risico van 1% per transactie, een risico-rendement van 1:2,5 en een winstpercentage van 35%, in staat zou zijn om zijn account met 37% te laten groeien na 100 transacties. De spreker benadrukt dat het niet gaat om altijd gelijk hebben, maar om het begrijpen van de wiskunde achter de handel.

De spreker legt ook uit hoe het vinden van een opstelling en het positioneren van zichzelf op een manier die uniform risico oplevert, de handelaar in staat stelt om zijn risico-rendement op een constant niveau te houden en zijn winstpercentage te verhogen. TradingView wordt aanbevolen als een nuttige tool voor het analyseren van grafieken en het identificeren van mogelijke omkeringen in de markt.

De spreker benadrukt dat het belangrijk is om een consistent proces te ontwikkelen en te schalen, en dat het mogelijk is om met een kleine account aanzienlijke winsten te behalen met behulp van hefboomwerking. De focus moet liggen op het beheersen van een klein proces en het vinden van manieren om dit op te schalen met behulp van dezelfde systemen.

Software en Hulpmiddelen

De spreker in de video deelt zijn kennis over software en hulpmiddelen die essentieel zijn voor succesvol daghandelen. Hij benadrukt het belang van het vermijden van de valkuilen waar veel beginnende handelaren in trappen en legt uit hoe een goed begrip van statistieken zoals gemiddelde winstverhouding en winstpercentage kan helpen bij het nemen van slimme handelsbeslissingen.

De spreker raadt aan om TradingView te gebruiken als een nuttige tool om inzicht te krijgen in de marktbewegingen en mogelijke omkeringen te identificeren. Hij legt uit dat hij persoonlijk geen indicatoren gebruikt en in plaats daarvan vertrouwt op Fibonacci-analyse om de top van de markt te bepalen.

De spreker benadrukt het belang van het hebben van een uniform en beheersbaar risico bij het nemen van handelsposities en laat zien hoe het gebruik van een eenvoudige rekenmachine kan helpen bij het berekenen van de risico-rendementsverhouding. Hij moedigt handelaren aan om zich te concentreren op het ontwikkelen van een consistent proces met een klein bedrag aan kapitaal en dit proces te schalen voor grotere winsten.

Ten slotte deelt de spreker een gratis bron die handelaren kunnen gebruiken om hun eigen transacties te beoordelen en hun proces te verbeteren. Hij benadrukt het belang van het begrijpen van de wiskunde achter handelen en het vermijden van de valkuilen van verkeerde intuïtie en emoties.

Sociale Media Kanalen

De spreker in de video deelt een aantal sociale media kanalen waarop de kijkers hem kunnen volgen voor meer informatie over day trading. Hij heeft onlangs een TikTok-account geopend waarop hij unieke inhoud deelt. De andere kanalen zijn Instagram en Discord.

De spreker benadrukt dat het belangrijk is om de valkuilen van beginnende handelaren te vermijden en zich te concentreren op de belangrijkste aspecten van day trading. Hij legt uit dat het draait om twee basisstatistieken: gemiddeld risico-rendement en gemiddeld winstpercentage. Hij laat zien hoe deze statistieken kunnen worden gebruikt om een duidelijk pad te creëren voor een daghandelscarrière zonder onnodige tijd en geld te verspillen.

De spreker bespreekt ook de software en tools die hij gebruikt om zijn handelsproces te stroomlijnen, waaronder aangepaste spreadsheets en toegang tot kapitaal met een klein bedrag aan geld. Hij deelt tips en trucs om beginners te helpen zichzelf op te zetten voor succes in de wereld van day trading.

Hij raadt ook TradingView aan als een nuttige tool voor het vinden van handelsopstellingen en het verbeteren van het handelsproces. Door het gebruik van Fibonacci-analyse kan men de toppen van de markt identificeren en zichzelf in een hoogwaardige situatie plaatsen om de gewenste beloning te krijgen.

Al met al biedt deze sectie een overzicht van de belangrijkste aspecten van day trading en hoe beginners zich kunnen concentreren op de juiste statistieken en tools om hun handelscarrière op te bouwen.