Tenways ego t e-bike wordt gereviewd door David van Bright

tenways ego t e bike wordt gereviewd door david van bright 3 scaled

David van Bright heeft de Tenways Ago T e-bike getest, zijn vijfde Tenways fiets in twee jaar tijd. De reden dat David deze fiets opnieuw reviewt, is vanwege de scherpe prijs-kwaliteitverhouding van Tenways. De Tenways Ago T is een allrounder met een Enviolo traploze versnellingsnaaf en een Bafang-middenmotor. In het artikel zal David de e-bike bespreken en vergelijken met andere eerder gereviewde e-bikes, zoals de Leer Bikes, Jordan Gt, Veloretti ACE, Dutch ID Flow en Gazelle Avignon 380. Hij zal het hebben over het design, de functionaliteit, de prijs en de prestaties van de Tenways Ago T. Het artikel eindigt met het eindcijfer dat David deze e-bike geeft.

Introductie Tenways Ago T

David’s ervaring met Tenways Ago T

David heeft al veel ervaring met Tenways-fietsen en de Ago T is alweer zijn vijfde Tenways-fiets in twee jaar tijd. Hij moet er wel over praten, want de fietsen zijn scherp geprijsd en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Tenways Ago T is een allrounder met een Enviolo versnellingsnaaf en een Bafang-middenmotor. In deze review zal David zijn ervaringen met de fiets delen.

Scherp geprijsd en opvallend

De Tenways Ago T valt op vanwege zijn scherpe prijs. Tenways staat bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding van hun fietsen en de Ago T is daar geen uitzondering op. Voor een relatief lage prijs krijg je een e-bike met een Enviolo versnellingsnaaf en een Bafang-middenmotor. Dit maakt het een interessante optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare elektrische fiets.

Enviolo versnellingsnaaf en Bafang-middenmotor

De Ago T is uitgerust met een Enviolo versnellingsnaaf, wat zorgt voor een traploze schakelervaring. Dit betekent dat je altijd kunt schakelen naar de gewenste versnelling, zonder sprongen te maken zoals bij een traditionele versnellingsnaaf. Daarnaast heeft de fiets een Bafang-middenmotor, die zorgt voor goede ondersteuning tijdens het fietsen. Hoewel de Bafang-motor niet zo verfijnd is als de Bosch-motoren die te vinden zijn op andere e-bikes, biedt hij nog steeds voldoende kracht en prestaties.

Tenways Ago T Review

Tenways Ago T wordt gereviewd door David van Bright

David van Bright heeft de Tenways Ago T gereviewd. Het is zijn vijfde Tenways-fiets in twee jaar tijd, dus hij heeft veel ervaring met het merk. Hij bespreekt de prijs-kwaliteitverhouding van de Ago T en vergelijkt deze met andere e-bikes die hij eerder heeft gereviewd.

Prijs-kwaliteitverhouding van Tenways

Tenways staat bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding van hun fietsen en de Ago T is geen uitzondering. Voor een relatief lage prijs krijg je een e-bike met functies zoals een Enviolo versnellingsnaaf en een Bafang-middenmotor. David benadrukt dat de Ago T een goede optie is voor mensen die een betaalbare e-bike willen zonder in te leveren op kwaliteit.

Vergelijking met andere gereviewde e-bikes

David heeft in het verleden verschillende e-bikes gereviewd, waaronder Leer Bikes, Jordan Gt, Veloretti ACE, Dutch ID Flow en Gazelle Avignon 380. Hij vergelijkt de Ago T met deze e-bikes om te laten zien hoe deze zich verhoudt tot de concurrentie. Hoewel de Ago T misschien niet de meest trendy of aantrekkelijke fiets is, biedt hij wel een goede prijs-kwaliteitverhouding en functionaliteit.

Tenways ego t e-bike wordt gereviewd door David van Bright

This image is property of i.ytimg.com.

Design en Functionaliteit

Design van de Tenways Ago T

Het design van de Tenways Ago T wordt als functioneel beschouwd. Het is geen fiets die jonge hipsters zal aanspreken, maar het biedt wel alles wat je nodig hebt voor stedelijke ritten en lange tochten. David merkt op dat hij persoonlijk geen problemen heeft met het design en het functioneel genoeg vindt voor zijn behoeften.

Functionaliteit voor stedelijke en lange ritten

De Ago T is een allround e-bike die geschikt is voor zowel stedelijke ritten als lange tochten. Met een Enviolo versnellingsnaaf en een Bafang-middenmotor biedt de fiets voldoende ondersteuning en is hij geschikt voor verschillende terreinen en omstandigheden. Of je nu boodschappen wilt doen in de stad of een lange rit wilt maken over de dijk, de Ago T kan het allemaal aan.

Weergave kabels en schijfremmen

Het design van de Ago T is functioneel, maar niet erg esthetisch aantrekkelijk. Er zijn veel kabels en leidingen zichtbaar aan de voorkant van de fiets, vanwege de schijfremmen, het schermpje en de schakelunit van de Enviolo versnellingsnaaf. Hoewel dit er misschien niet mooi uitziet, zijn de kabels netjes weggewerkt in het frame, waardoor het er toch verzorgd uitziet.

Geveerde voorvork en geïntegreerd bagagedrager

De Ago T is uitgerust met een geveerde voorvork, wat zorgt voor extra comfort tijdens het rijden. Hoewel dit esthetisch misschien niet het mooiste aspect van de fiets is, is het wel functioneel. Daarnaast heeft de fiets een geïntegreerd bagagedrager, die vastgelast is aan het frame. Dit maakt het gemakkelijk om boodschappen of andere spullen mee te nemen tijdens het fietsen.

Motor en Versnelling

Bafang 40 motor

De Ago T is uitgerust met een Bafang 40 motor, die zorgt voor goede ondersteuning tijdens het fietsen. De motor heeft een maximaal koppel van 880 Nm, maar dit zal je in vlakkere landschappen waarschijnlijk niet gebruiken. Toch biedt de motor voldoende kracht en prestaties om soepel te kunnen rijden.

Vergelijking met Bosch motoren

Hoewel de Bafang-motor goed presteert, merkt David op dat hij de ondersteuning van Bosch-motoren verfijnder vindt. Hij heeft gemerkt dat de Bafang-motor soms nog even blijft ondersteunen, zelfs als hij al stilstaat, wat hij als een klein minpuntje ervaart. Bosch-motoren hebben deze eigenschap niet en bieden over het algemeen een meer verfijnde ondersteuning.

Enviolo traploze versnellingsnaaf

De Ago T is uitgerust met een Enviolo traploze versnellingsnaaf. Dit betekent dat je altijd kunt schakelen naar de gewenste versnelling, zonder sprongen te maken. David heeft in het verleden al uitgelegd dat dit systeem goed werkt en het een van de sterke punten is van Tenways-fietsen.

Ervaring met handmatig schakelen

Een punt van kritiek dat David altijd benoemd heeft, is dat het handmatig schakelen bij de Ago T redelijk zwaar is. Het lukt hem niet altijd om met één polsbeweging te schakelen en hij moet meestal beide handen gebruiken. Dit is iets wat hij als iets minder prettig ervaart, maar het heeft geen invloed op de functionaliteit van de fiets. Hij merkt echter op dat als de fiets niet in het ideale versnelling staat en je weg wilt rijden met de krachtige Bafang-motor, je dankzij de motor nog steeds kunt wegrijden.

Tenways ego t e-bike wordt gereviewd door David van Bright

This image is property of images.unsplash.com.

Accu en Display

Uitneembare accu met capaciteit van 504 Wh

De Ago T heeft een uitneembare accu met een capaciteit van 504 Wh. Dit is voldoende voor een actieradius van ongeveer 100 km, afhankelijk van de omstandigheden. David benadrukt dat de actieradius varieert, vooral bij koude temperaturen, waarbij je tot 10-20% van de capaciteit kunt verliezen. Het voordeel van de uitneembare accu is dat je deze gemakkelijk kunt verwijderen en opladen, wat handig kan zijn als je niet in de buurt van een stopcontact bent.

Actieradius en afhankelijkheid van omstandigheden

De actieradius van de Ago T kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fietssnelheid, het terrein en het gewicht van de berijder. David raadt aan om rekening te houden met deze factoren bij het plannen van langere ritten. Hij benadrukt ook dat de actieradius kan afnemen in koude omstandigheden.

Functies weergegeven op het display

Het display van de Ago T toont verschillende functies, zoals de actieradius, de snelheid, het accuniveau en de ondersteuningsstand. Daarnaast worden er ook andere statistieken weergegeven, zoals de afstand die je hebt afgelegd en de hoeveelheid CO2 die je hebt bespaard door elektrisch te fietsen. Het display is helder en gemakkelijk af te lezen tijdens het fietsen.

Aanpassing van bediening en ondersteuningsstand

De bediening van de Ago T en de ondersteuningsstanden kunnen eenvoudig worden aangepast via knoppen op het stuur. David merkt op dat de bediening intuïtief en gemakkelijk is, en dat je ook instellingen kunt aanpassen via de Tenways-app. De app biedt extra functies, zoals fietsnavigatie en uitgebreide ritstatistieken.

Prijs-kwaliteitverhouding en Conclusie

Scherp geprijsd in vergelijking met andere e-bikes

De Ago T is scherp geprijsd in vergelijking met andere e-bikes die vergelijkbare functies bieden. Tenways staat bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding van hun fietsen en de Ago T is daar een goed voorbeeld van. Voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare e-bike met kwaliteitskenmerken, is de Ago T zeker het overwegen waard.

Eindcijfer voor Tenways Ago T

David geeft de Tenways Ago T een eindcijfer van 8. Hij waardeert de goede prijs-kwaliteitverhouding en de functionaliteit van de fiets. Hoewel het design misschien niet ieders smaak is en het handmatig schakelen zwaar kan zijn, biedt de Ago T voldoende kracht, ondersteuning en comfort voor verschillende soorten ritten. Al met al is het een betaalbare en betrouwbare e-bike die geschikt is voor zowel stedelijke ritten als langere tochten.

Tenways ego t e-bike wordt gereviewd door David van Bright

This image is property of images.unsplash.com.