Onderzoekscentrum akoestiek in Los Angeles: het Northridge Complex

onderzoekscentrum akoestiek in los angeles het northridge complex 4 scaled

Het Onderzoekscentrum voor Akoestiek in Los Angeles, het Northridge Complex, is een belangrijke locatie waar verschillende metingen en tests worden uitgevoerd voor audio toepassingen, zoals gaming koptelefoons. De JBL Authentics serie, die retro design combineert met slimme functies, is een resultaat van deze onderzoeken en innovaties. Het complex herbergt wetenschappers en ingenieurs die al decennialang onderzoek doen naar de wetenschap van audio, en hun bevindingen worden online gepubliceerd. Daarnaast worden prototypes van speakers en hoofdtelefoons aan extreme omstandigheden blootgesteld, zoals trilplaten en temperaturen in een oven, om de kwaliteit en duurzaamheid te garanderen. Bovendien worden luistertests uitgevoerd waarbij het nummer “Fast Car” van Tracy Chapman als referentie wordt gebruikt, omdat dit nummer een breed en compact spectrum heeft waardoor eventuele problemen in de geluidsapparatuur goed te horen zijn. Kortom, het Northridge Complex speelt een grote rol in de ontwikkeling en verbetering van audio apparatuur, zowel voor professioneel als consumentengebruik.

Onderzoekscentrum akoestiek in Los Angeles: het Northridge Complex

Onderzoekscentrum Akoestiek in Los Angeles: Het Northridge Complex

Het Northridge Complex in Los Angeles is een belangrijk onderzoekscentrum voor akoestiek. Hier wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe het beste geluid uit luidsprekers, oordoppen en koptelefoons gehaald kan worden. Het centrum werkt samen met JBL, een bekend audiomerk dat bekend staat om zijn innovatieve producten. Het onderzoek dat hier wordt gedaan, helpt bij de ontwikkeling en verbetering van audio apparatuur.

JBL Authentics: Slimme Retro Design Speakers

JBL Authentics is een serie slimme retro design speakers. Hoewel deze speakers consumentenproducten zijn, bevatten ze audio innovaties van de professionele audio tak van JBL. Deze innovaties worden ontwikkeld en onderzocht in het Northridge Complex in Los Angeles. De Authentics speakers combineren een klassiek design met moderne technologieën, waardoor ze zowel visueel aantrekkelijk als functioneel zijn.

Innovaties van de Professionele Audio Tak van JBL

De professionele audio tak van JBL staat bekend om zijn innovaties op het gebied van geluidskwaliteit en prestaties. In het Northridge Complex worden verschillende metingen en tests gedaan voor audio toepassingen, zoals gaming koptelefoons. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën, zoals de Quantum serie van JBL, om 3D immersive geluid voor gaming koptelefoons te creëren. Daarnaast worden prototypes van speakers en hoofdtelefoons aan extreme omstandigheden blootgesteld, zoals hoge temperaturen en trillingen, om te zien hoe ze presteren onder deze omstandigheden.

Het Belangrijke Onderzoekscentrum in Los Angeles

Het Northridge Complex in Los Angeles speelt een belangrijke rol in het onderzoek naar akoestiek en geluidskwaliteit. Hier worden wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd en resultaten worden online gepubliceerd. Dit onderzoek helpt de ingenieurs en wetenschappers bij JBL om de luidsprekers, hoofdtelefoons en oordoppen te verbeteren. Door middel van blinde luistertests en metingen kunnen problemen in de geluidskwaliteit worden onderzocht en verbeterd.

Onderzoekscentrum akoestiek in Los Angeles: het Northridge Complex

Metingen en Tests voor Audio Toepassingen

Het onderzoekscentrum voert verschillende metingen en tests uit voor audio toepassingen, zoals gaming koptelefoons. Een indrukwekkend voorbeeld hiervan is de Hyperion spreekkamer, waarin mensen microfoons in hun oren krijgen om hun geluidservaring te meten. Deze metingen helpen bij het creëren van profielen voor gaming headphones met 3D immersive audio. Daarnaast worden speakers getest in de stiltekamer, waar geen geluidsweerkaatsingen zijn. Dit geeft inzicht in de geluidskwaliteit van de speakers zonder invloed van externe factoren.

Uitgebreide Tests en Extreme Omstandigheden

Prototypes van JBL speakers en hoofdtelefoons worden uitgebreid getest in het Northridge Complex. De speakers worden blootgesteld aan extreme omstandigheden, zoals hoge temperaturen en trillingen, om te zien hoe ze presteren onder deze omstandigheden. Door deze tests kunnen de ingenieurs en wetenschappers de producten optimaliseren en ervoor zorgen dat ze tegen een stootje kunnen.

Onderzoekscentrum akoestiek in Los Angeles: het Northridge Complex

Referentie tijdens Luistertests: Tracy Chapman’s ‘Fast Car’

In het onderzoekscentrum wordt het nummer ‘Fast Car’ van Tracy Chapman gebruikt als referentie tijdens luistertests. Dit nummer wordt al sinds 1988 gebruikt en is ideaal gebleken om problemen in luidsprekers en hoofdtelefoons duidelijk te kunnen onderscheiden en te beschrijven. De geluidskwaliteit van de producten wordt getest door ervaren luisteraars, zowel mannelijk als vrouwelijk, om een objectieve beoordeling te krijgen.

De Rol van Wetenschap bij de Ontwikkeling en Verbetering van Audio Apparatuur

Wetenschap speelt een grote rol bij de ontwikkeling en verbetering van audio apparatuur. Het onderzoekscentrum in Los Angeles doet gedegen wetenschappelijk onderzoek naar de akoestiek en geluidskwaliteit van speakers, hoofdtelefoons en oordoppen. De resultaten van deze onderzoeken helpen bij het optimaliseren van de producten en zorgen ervoor dat de geluidskwaliteit consistent is.

Onderzoekscentrum akoestiek in Los Angeles: het Northridge Complex

Toepassing van JBL Pro Technologieën in Consumentenproducten

De onderzoeken en innovaties van de professionele audio tak van JBL worden ook toegepast in consumentenproducten, zoals de Authentics speakers. Deze speakers maken gebruik van technologieën die oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor professionele luidsprekers, zoals de Image Control Wave Guide en de Slipstream Port technologie. Deze technologieën zorgen voor een verbeterde geluidskwaliteit en prestaties van de speakers.

Slimme Functies van JBL Authentics Speakers

Naast hun retro design en geluidskwaliteit, bieden de JBL Authentics speakers ook slimme functies. Ze ondersteunen spraakassistenten, zoals Google en Amazon, en hebben ook ingebouwde Chromecast, Spotify Connect en multiroom music mogelijkheden. Daarnaast kan de geluidskwaliteit van de speakers geoptimaliseerd worden door de kalibratiesoftware en de akoestiek van de kamer waarin ze staan.

Onderzoekscentrum akoestiek in Los Angeles: het Northridge Complex

Optimalisatie van Geluidskwaliteit door Kalibratiesoftware en Akoestiek van de Kamer

De geluidskwaliteit van de JBL Authentics speakers kan worden geoptimaliseerd door de kalibratiesoftware en de akoestiek van de kamer waarin ze staan. De kalibratiesoftware past automatisch het geluid aan de omgeving aan, waardoor de speakers altijd optimaal klinken. Daarnaast speelt de akoestiek van de kamer een grote rol in de geluidskwaliteit. Het ontwerp van de speakers en de technologieën die ze gebruiken, zoals de Slipstream Port, minimaliseren storend windgeruis en vervorming.

Conclusie

Het Northridge Complex in Los Angeles is een belangrijk onderzoekscentrum voor akoestiek en geluidskwaliteit. Hier worden metingen en tests uitgevoerd voor verschillende audio toepassingen, zoals gaming koptelefoons. De innovaties en resultaten van deze onderzoeken worden toegepast in de producten van JBL, zoals de Authentics speakers. Deze speakers combineren een retro design met slimme functies en bieden een uitstekende geluidskwaliteit. Door de kalibratiesoftware en de akoestiek van de kamer waarin ze staan, kan de geluidskwaliteit nog verder geoptimaliseerd worden. Wetenschap speelt een grote rol bij de ontwikkeling en verbetering van audio apparatuur, en het onderzoekscentrum in Los Angeles speelt hierin een belangrijke rol.