Lekker E-bikes lanceert de Amsterdam Urban, een stijlvolle stadsfiets met middenmotor

lekker e bikes lanceert de amsterdam urban een stijlvolle stadsfiets met middenmotor

Lekker E-bikes heeft onlangs de Amsterdam Urban gelanceerd, een stijlvolle stadsfiets met een prijskaartje van €2.498 in pre-order en €2.598 na pre-order. Deze fiets maakt deel uit van een drieluik over urban e-bikes van ongeveer €2.500. Wat de Amsterdam Urban onderscheidt van andere e-bikes in dezelfde prijscategorie, is zijn middenmotor en drievoudige versnellingsnaaf. Met een strak en modern design, zonder onnodige extra’s zoals gps-trackers of elektronische fietsbellen, is deze fiets goed afgewerkt en uitgerust met hydraulische schijfremmen en een automatische versnellingsnaaf. De bediening en het display bevinden zich in de bovenbuis, wat niet erg intuïtief is en mogelijk gevaarlijk tijdens het fietsen. De Amsterdam Urban heeft een actieradius van 40 tot 70 km met een uitneembare accu, en er is ook een optionele accu beschikbaar met een grotere capaciteit. Met een comfortabele en sportieve rijervaring, een redelijk licht gewicht voor een middenmotor e-bike en geschiktheid voor zowel stadsritten als langere tochten, scoort de Amsterdam Urban een eindcijfer van 8,6 en kan hij concurreren met andere e-bikes in dezelfde prijscategorie.

Lekker E-bikes lanceert de Amsterdam Urban

Lekker E-bikes heeft onlangs de Amsterdam Urban gelanceerd, een stadsfiets met een prijskaartje van €2.498 in pre-order en €2.598 na pre-order. Deze fiets maakt deel uit van een drieluik over urban e-bikes in de prijscategorie rond de €2.500. Wat maakt de Amsterdam Urban zo bijzonder? Laten we de kenmerken eens nader bekijken.

Lekker E-bikes lanceert de Amsterdam Urban, een stijlvolle stadsfiets met middenmotor

This image is property of i.ytimg.com.

Kenmerken van de Amsterdam Urban

De Amsterdam Urban is uitgerust met een middenmotor en een drievoudige versnellingsnaaf, wat hem onderscheidt van andere e-bikes in dezelfde prijscategorie. Deze combinatie zorgt voor een soepele en efficiënte krachtoverbrenging tijdens het fietsen. Bovendien heeft de fiets een strak en modern design zonder overbodige extra’s. Het minimalistische ontwerp is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar zorgt er ook voor dat de fiets licht en wendbaar blijft.

Een ander opvallend kenmerk van de Amsterdam Urban is de aanwezigheid van hydraulische schijfremmen en een automatische versnellingsnaaf. Deze hoogwaardige remmen zorgen voor krachtige en betrouwbare remprestaties, zelfs in natte en modderige omstandigheden. De automatische versnellingsnaaf maakt het schakelen tussen verschillende versnellingen moeiteloos en intuïtief.

Bediening en display

Een aspect van de Amsterdam Urban dat misschien niet optimaal is, is de locatie van de bediening en het display. Deze bevinden zich namelijk in de bovenbuis van de fiets. Hoewel dit zorgt voor een strak en minimalistisch uiterlijk, kan het ook onhandig en zelfs gevaarlijk zijn tijdens het fietsen. Je moet namelijk naar beneden kijken om de ondersteuningsstand of de accustatus af te lezen, wat je aandacht van de weg kan afleiden.

Actieradius en accu

Met de Amsterdam Urban kun je een actieradius verwachten van 40 tot 70 km, afhankelijk van de omstandigheden en het gebruik van de ondersteuning. De fiets is uitgerust met een uitneembare accu, wat handig is voor het opladen en verwisselen van de accu. Voor mensen die behoefte hebben aan een grotere capaciteit is er ook een optionele accu beschikbaar, waarmee de actieradius kan worden vergroot tot ongeveer 65 tot 100 km.

Rijervaring en gebruiksgemak

De Amsterdam Urban biedt een comfortabele en sportieve rijervaring. Het rechtop zitten zorgt voor een ontspannen fietshouding, terwijl de middenmotor zorgt voor krachtige ondersteuning tijdens het trappen. Ondanks de aanwezigheid van een middenmotor is de fiets relatief licht en wendbaar. Dit maakt het gemakkelijk om door druk stadsverkeer te manoeuvreren en maakt de fiets ook geschikt voor langere tochten in verschillende omgevingen.

Concurrentie en score

Met een eindcijfer van 8,6 scoort de Amsterdam Urban goed in vergelijking met andere e-bikes in dezelfde prijsklasse. Het is zeker een concurrerende optie voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatieve en stijlvolle e-bike rond de €2.500. Het strakke en moderne design, gecombineerd met de betrouwbare onderdelen en goede rijervaring, maken de Amsterdam Urban een aantrekkelijke keuze voor zowel dagelijks gebruik in de stad als voor langere tochten.

Al met al kunnen we concluderen dat de Amsterdam Urban van Lekker E-bikes een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een urban e-bike in de prijscategorie rond de €2.500. De combinatie van een middenmotor, drievoudige versnellingsnaaf en hydraulische schijfremmen zorgt voor een comfortabele en betrouwbare rijervaring. Hoewel de bediening en het display niet optimaal zijn geplaatst, is de algehele kwaliteit en prestatie van deze fiets indrukwekkend. Als je op zoek bent naar een no-nonsense e-bike met een strak design en goede prestaties, dan is de Amsterdam Urban zeker iets om te overwegen.