Het slimste kleine huis van Nederland staat in Oosterwold, Almere

het slimste kleine huis van nederland staat in oosterwold almere 2

Het slimste kleine huis van Nederland staat in Oosterwold, Almere. Dit huis, gebouwd door Douwe-Jan Bakker, zit vol met domotica. Hoewel de technologie bijna onzichtbaar is, bevat het huis verschillende slimme functies zoals pratende planten, zelfregulerende gordijnen en een dakraam dat automatisch opent als er veel mensen binnen zijn. Het huis maakt gebruik van Philips hue en Tahoma box van Somfy als belangrijkste platforms en heeft zonwering en verlichting als belangrijkste functies. Met gadgets zoals een slimme wasmachine en een plantenstandaard houdt het huis rekening met variabelen zoals CO2-gehalte, warmte en zoninstraling. Zelfs als het internet uitvalt, blijft het huis functioneren en bevat het slimme herinneringen, geurbeheersing en een CO2-sensor. Met meer dan 1000 Flows die het huis besturen, is dit werkelijk het slimste kleine huis van Nederland.

Het slimste kleine huis van Nederland bevindt zich in Oosterwold, Almere. Dit bijzondere huis, gebouwd door Douwe-Jan Bakker, zit boordevol domotica. Het opvallende is dat de slimme technologie bijna onzichtbaar is, met gewone lichtknoppen en lampen. Het huis beschikt over een scala aan slimme functies, zoals pratende planten, zelfregulerende gordijnen en een dakraam dat automatisch opent bij veel bezoekers. Met slimme technologieën zoals Philips hue en Tahoma box van Somfy als basis, biedt het huis zonwering en verlichting als belangrijkste functies. Bovendien bevat het huis diverse gadgets, waaronder een slimme wasmachine en een plantenstandaard, en houdt het rekening met variabelen zoals CO2-gehalte, warmte en zoninstraling. Het huis blijft zelfs functioneren als het internet uitvalt en beschikt over slimme herinneringen, geurbeheersing en een CO2-sensor. Met meer dan 1000 Flows die het huis besturen, is dit werkelijk het meest geavanceerde kleine huis van Nederland.

Het slimste kleine huis van Nederland

In Oosterwold, Almere staat het slimste kleine huis van Nederland. Het huis, gebouwd door Douwe-Jan Bakker, zit vol met domotica en is voorzien van bijna onzichtbare smart tech. Het bijzondere aan dit huis is dat de smart tech geïntegreerd is met gewone lichtknoppen en lampen. Het huis heeft vele functies en gadgets die het leven makkelijker maken en rekening houden met verschillende variabelen.

Het slimste kleine huis van Nederland staat in Oosterwold, Almere

This image is property of i.ytimg.com.

Belangrijkste platforms

De belangrijkste platforms die worden gebruikt in dit slimme huis zijn Philips hue en de Tahoma box van Somfy. Deze platforms dienen als basis voor de domotica in het huis en maken het mogelijk om verschillende functies en apparaten aan te sturen.

Belangrijkste functies

De belangrijkste functies in dit slimme huis zijn zonwering en verlichting. De zonwering kan automatisch worden aangepast op basis van de stand van de zon en de behoeften van de bewoners. De verlichting kan ook worden aangepast aan verschillende situaties en sferen, zoals bijvoorbeeld het dimmen van de verlichting voor een gezellige sfeer.

Andere gadgets

Naast de belangrijkste functies zijn er ook andere gadgets aanwezig in het slimme huis. Een voorbeeld hiervan is de slimme wasmachine die aangeeft wanneer de was klaar is. Ook is er een plantenstandaard aanwezig, waarmee de planten in het huis kunnen communiceren en aangeven wanneer ze water nodig hebben.

Variabelen waarmee rekening wordt gehouden

Het slimme huis houdt rekening met verschillende variabelen om het comfort en de leefbaarheid te optimaliseren. Zo wordt er rekening gehouden met het CO2-gehalte in het huis, de warmte en de zoninstraling. Op basis van deze variabelen worden automatische aanpassingen gedaan, zoals het openen van een dakraam bij een te hoog CO2-gehalte of het aanpassen van de zonwering bij warm weer.

Het slimste kleine huis van Nederland staat in Oosterwold, Almere

This image is property of br.cdn.pxr.nl.

Functionaliteit zonder internet

Een groot voordeel van dit slimme huis is dat het blijft functioneren, zelfs bij internetuitval. Het huis is voorzien van back-ups en kan dus nog steeds worden bediend en functioneren zonder internetverbinding. Hierdoor kunnen de bewoners altijd gebruik maken van de slimme functies, ook wanneer het internet tijdelijk niet beschikbaar is.

Slimme slaapkamer

De slaapkamer in dit slimme huis is volledig geautomatiseerd. Met één druk op de knop in de woonkamer kan de verlichting in de slaapkamer aangepast worden en kan het hele huis in slaapstand worden gezet. Dit zorgt voor een comfortabele en ontspannen slaapomgeving.

Het slimste kleine huis van Nederland staat in Oosterwold, Almere

This image is property of webp.br.cdn.pxr.nl.

Energie-efficiëntie

Het slimme huis is ook gericht op energie-efficiëntie. Zo maakt het gebruik van een warmtepomp en een boilervat om de energie op een duurzame manier te regelen. Door deze technologieën wordt er minder energie verbruikt en wordt het huis energiezuiniger.

Slimme herinneringen

Het slimme huis heeft ook slimme herinneringen ingebouwd. Zo kan het huis bijvoorbeeld herinneren wanneer de vuilnisbak aan de weg gezet moet worden. Dit zorgt ervoor dat de bewoners nooit meer een vuilnisophaaldag missen.

Het slimste kleine huis van Nederland staat in Oosterwold, Almere

This image is property of www.kleinwonenmagazine.nl.

Meer dan 1000 Flows

Het huis wordt aangestuurd door meer dan 1000 Flows. Deze Flows zijn geprogrammeerd om het huis te regelen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. De Flows kunnen worden aangepast en aangevuld naar de wensen en behoeften van de bewoners, waardoor het huis volledig gepersonaliseerd kan worden.

Al met al is dit slimste kleine huis van Nederland een revolutionair voorbeeld van hoe domotica en smart tech geïntegreerd kunnen worden in onze woningen. Met functies die rekening houden met variabelen en gadgets die het leven makkelijker maken, biedt dit huis comfort, gemak en energie-efficiëntie. Het is een voorbeeld van hoe slimme technologie ons dagelijks leven kan verbeteren en ons huis slimmer kan maken.