Erwin heeft de Vision Pro Mixed Reality-bril twee weken getest

erwin heeft de vision pro mixed reality bril twee weken getest

Erwin heeft de Vision Pro Mixed Reality-bril nu al twee weken getest en staat op het punt om zijn oordeel te geven. In dit artikel wordt besproken wat de bril wel en niet kan, of het een vervanging kan zijn voor andere apparaten en of het de beloofde toekomst van ruimtelijke computer en smartphone-vervanger is. Er wordt ook een vergelijking gemaakt met de PlayStation VR 2 en de Meta Quest 3, en er wordt gesproken over het geluid en comfort van de bril. Daarnaast wordt benadrukt dat de Vision Pro een ruimtelijke computer is, een combinatie van een virtual reality en augmented reality headset, die je omgeving opent in plaats van je te beperken tot een plat scherm.

Erwin’s review van de Vision Pro wordt verwacht in een video geproduceerd door Bright. In deze video zal hij vertellen over zijn ervaringen met de bril, wat het precies is en wat je ermee kunt doen. Hij zal ook praten over het geluidskwaliteit en comfort van de bril, en de beschikbaarheid van apps die speciaal zijn gemaakt voor de Vision Pro. Bovendien zullen productiviteit, entertainment en communicatie met de bril worden besproken. Ten slotte zal hij tot een conclusie komen over de potentie van de Vision Pro voor de toekomst van computing.

De Vision Pro Mixed Reality-bril

Erwin heeft de Vision Pro Mixed Reality-bril twee weken getest en beoordeelt wat de bril wel en niet kan. Daarnaast bespreekt hij of de bril een vervanger kan zijn voor andere apparaten en of het mogelijk is om de bril te importeren naar Nederland. Hij vergelijkt de Vision Pro ook met de PlayStation VR 2 en de Meta Quest 3 om te zien of het de beloofde ruimtelijke computer-toekomst en smartphone-vervanger is.

Erwin heeft de Vision Pro Mixed Reality-bril twee weken getest

This image is property of i.ytimg.com.

De beloofde ruimtelijke computer-toekomst en smartphone-vervanger

De Vision Pro is een ruimtelijke computer, een combinatie van een virtual reality en augmented reality headset. Het opent je omgeving in plaats van je te beperken tot een tweedimensionaal vlak. Het verschilt daarin fundamenteel van andere VR-headsets, zoals die van Meta en PlayStation, die voornamelijk een blik bieden op een virtuele wereld. De Vision Pro verandert eerder je blik op de echte wereld en brengt de omgeving in kaart door middel van camera’s en sensoren.

Geluid en comfort

Wat betreft geluidskwaliteit is de Vision Pro indrukwekkend. Het geluid afkomstig van digitale content die je via de bril ziet klinkt geweldig, mede dankzij de goede speakers. Het comfort van de bril is ook prima, ondanks zijn gewicht van ruim 6 ons. Met de dual loop band is het goed te dragen en de bril kan enkele uren achtereen gedragen worden zonder al te veel ongemak.

Ruimtelijke computer

De Vision Pro wordt aangeduid als een ruimtelijke computer vanwege zijn vermogen om de omgeving in kaart te brengen en een driedimensionale desktop te creëren. Dit maakt het werken met de bril indrukwekkend, vooral voor taken zoals het checken van e-mails en het maken van spreadsheets. In plaats van gebonden te zijn aan een tweedimensionaal vlak, kun je met de Vision Pro rondlopen in de ruimte en je omgeving verkennen.

Camera’s en sensoren

Om de omgeving in kaart te brengen, maakt de Vision Pro gebruik van camera’s en sensoren. Hierdoor kan de bril vensters en apps op hun plek houden terwijl je rond beweegt. De spatial awareness van de bril is sterk waardoor vensters precies blijven waar je ze laat, zonder te dansen, te bibberen of glitches te vertonen.

Spatial awareness

De Vision Pro biedt een goede stabiliteit van vensters en apps, zelfs wanneer je je in dezelfde ruimte verplaatst. Als je ergens een venster neerzet en naar de andere kant van de kamer loopt en terugkeert, blijft het venster precies op dezelfde plek. De spatial awareness van de bril zorgt ervoor dat alles op zijn plaats blijft, wat erg indrukwekkend is.

Beeldkwaliteit

Het scherm voor je ogen toont digitale content, maar geeft niet zo’n gedetailleerd en kleurrijk beeld als de werkelijkheid. Dit is te verwachten, aangezien je kijkt naar schermpjes voor je ogen in plaats van door de bril heen te kijken. De digitale content die je via de bril ziet, zoals 4K-films en browservensters, is scherp. Je ziet ook je eigen handen en kunt zelfs het scherm van je smartphone aflezen als je je ogen een beetje samenknijpt.

Geluidskwaliteit

Het geluid dat afkomstig is van digitale content die je via de bril ziet, klinkt geweldig. De speakers in de Vision Pro zijn van goede kwaliteit en ondersteunen ook spatial audio. Het geluid is echter niet volledig afgesloten, aangezien je oren niet bedekt zijn. Omstanders kunnen dus ook meehoren wat jij aan het luisteren bent.

Beschikbare apps

Een minpunt van de Vision Pro is het beperkte app-aanbod. Er zijn nog weinig apps beschikbaar die speciaal gemaakt zijn voor de Vision Pro. Dit komt mogelijk door de strikte regels van de App Store en de weerstand die bestaat bij ontwikkelaars om apps te maken voor de bril. Hierdoor wordt het gebruik van de bril beperkt en zijn er nog veel apps die ontbreken, zoals die van Spotify en Netflix.

Conclusie

De Vision Pro heeft potentie voor de toekomst van computing, maar op dit moment is het nog geen must-have apparaat. Het werken met de bril als ruimtelijke computer is indrukwekkend, vooral voor taken zoals het checken van e-mails en het maken van spreadsheets. Echter, games zijn nog niet goed geoptimaliseerd voor de Vision Pro en werken beter op andere apparaten. De prijs van de bril is hoog en de batterijduur is beperkt. Al met al heeft de Vision Pro potentie voor de toekomst, maar het huidige nut is nog beperkt.