Dit wil je: TouchID voor je EV

dit wil je touchid voor je ev 8 scaled

De Kia EV9 is een elektrische auto ontworpen voor 7 personen. Hoewel de grootte van de auto de aerodynamica niet ten goede komt, heeft Kia ervoor gezorgd dat deze “bus” boordevol geweldige technologie zit. Van noise cancelling tot een soort Touch ID om de bestuurder te herkennen en Lane Assist, deze auto biedt allerlei handige functies. Het formaat van de EV9 is indrukwekkend groot, wat betekent dat je veel ruimte hebt voor passagiers en bagage. Het kan wel lastig zijn om te parkeren en door smalle straatjes te manoeuvreren. Met een accu van 100 kWu is het bereik niet veel groter dan dat van de Niro EV met een 64 kW accu. Dus, als je echt behoefte hebt aan ruimte, is dit wellicht de auto voor jou. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze auto vooral geschikt is voor mensen die de extra ruimte nodig hebben vanwege de grote omvang. Voor je wegrijdt, moet je weten dat deze auto een aantal geweldige functies heeft, zoals noise cancelling in de hele cabine, een soort Touch ID om de bestuurder te herkennen en Lane Assist waarbij je niet constant tegen het stuur hoeft te werken om het systeem te laten functioneren.

Dit wil je: TouchID voor je EV

This image is property of i.ytimg.com.

Formaat en kenmerken van de Kia EV9

De Kia EV9 is een gigantische elektrische auto voor 7 personen. Wat betreft de grootte van de auto, is het belangrijk op te merken dat het geen kleine auto is. Vergeleken met een luciferdoosje, een boek of een krukje, is de EV9 enorm. Het biedt genoeg ruimte voor passagiers, met comfortabele en koninklijke zitplaatsen, evenals opbergvakjes en USB-aansluitingen overal in de auto. Daarnaast is er nog voldoende bagageruimte beschikbaar achterin. Het formaat van de EV9 kan echter een uitdaging zijn bij het parkeren en manoeuvreren in krappe straatjes. Het is belangrijk op te merken dat de EV9 een accu heeft van 100 kWu, maar het bereik is niet veel groter dan dat van de Niro EV met een 64 kW accu. Daarom is het raadzaam om deze auto alleen te overwegen als je daadwerkelijk de extra ruimte nodig hebt.

De Kia EV9 is echter volgeladen met indrukwekkende technologische kenmerken. Het beschikt over een noise-cancelling systeem in de hele cabine, wat zorgt voor een rustige en comfortabele rijervaring. Daarnaast heeft het een Touch ID-systeem, waarmee je kunt zien wie er achter het stuur zit. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde rijervaring. Het Lane Assist-systeem is ook een handige functie, waardoor je niet constant met het stuur hoeft te werken om de auto op de rijbaan te houden. Deze functies maken het rijden met de EV9 nog aangenamer en gebruiksvriendelijker.

Het infotainmentsysteem van de EV9 is een flinke upgrade ten opzichte van de EV6. Het scherm is veel groter en er zijn geen aparte knoppen meer om te schakelen tussen de bediening van de media en de kachel. Dit zorgt voor een eenvoudigere en intuïtievere bediening. Het infotainmentsysteem is ook voorzien van een vingerafdrukscanner, waarmee je de auto kunt starten en je persoonlijke profiel kunt laden. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde rijervaring met jouw voorkeursinstellingen. Daarnaast heeft de EV9 een achteruitkijkspiegel met camera, wat handig kan zijn bij het manoeuvreren en achteruitrijden. Er zijn ook meerdere USB-poorten beschikbaar, zodat je altijd je apparaten kunt opladen.

Een ander opmerkelijk kenmerk van de EV9 is het active noise cancelling systeem. Dit systeem controleert en vermindert het omgevingsgeluid in de auto. Hoewel het niet zo effectief is als een koptelefoon, is het nog steeds een waardevolle toevoeging om een rustige en comfortabele rijervaring te garanderen. Tot slot is het audio systeem van de EV9 van hoge kwaliteit en zorgt het voor een geweldige geluidservaring tijdens het rijden.

Rijervaring en prestaties

De Kia EV9 biedt een sportieve rijervaring, vergelijkbaar met een gewichtheffer die sportief is. Hoewel de auto niet extreem snel is met een acceleratietijd van 9,4 seconden naar 100 km/u, is het snel genoeg voor een grote auto van dit formaat. De EV9 heeft voldoende vermogen, dankzij de beschikbare PK’s. Het heeft zelfs een sportmodus, die de auto een extra boost geeft en het interieur rood kleurt.

Het rijbereik van de EV9 is officieel 541 km, maar het is belangrijk op te merken dat dit bereik kan variëren afhankelijk van de omstandigheden, zoals de temperatuur. In koude weersomstandigheden kan het bereik lager zijn, rond de 450 km. Desondanks is het bereik van de EV9 vergelijkbaar met andere elektrische auto’s met kleinere accu’s, gezien het feit dat de EV9 veel groter en zwaarder is.

Een van de geweldige verbeteringen van de EV9 is het verbeterde Lane Assist-systeem. In tegenstelling tot eerdere modellen, hoef je niet constant tegen te sturen om het systeem te laten weten dat je nog steeds achter het stuur zit. Met slechts een lichte aanraking van het stuur houdt het systeem de auto keurig op de rijbaan, waardoor het rijden comfortabeler en minder vermoeiend wordt.

Dit wil je: TouchID voor je EV

This image is property of images.unsplash.com.

Infotainment en technologie

Het infotainmentsysteem van de EV9 is voorzien van een groot scherm dat eenvoudig te bedienen is. De interface is intuïtief en biedt gemakkelijke toegang tot verschillende functies en instellingen. Met de vingerafdrukscanner kun je de auto starten en je persoonlijke profiel laden, waardoor je snel en gemakkelijk aan de slag kunt met rijden.

Een handige functie van de EV9 is de achteruitkijkspiegel met camera. Hiermee kun je een camerabeeld van achter de auto bekijken, wat handig kan zijn bij het manoeuvreren en parkeren. De EV9 heeft ook verschillende USB-poorten beschikbaar voor het opladen van apparaten. Bovendien kan de datapoort worden omgeschakeld naar draadloos CarPlay, terwijl je je telefoon bedraad oplaadt. Dit zorgt voor flexibiliteit en gemak bij het gebruik van verschillende apparaten.

Het active noise cancelling systeem van de EV9 is een waardevolle toevoeging om een rustige en comfortabele rijervaring te garanderen. Hoewel het niet zo effectief is als een koptelefoon, helpt het bij het verminderen van omgevingsgeluiden in de auto. Dit draagt bij aan een aangenamere rijervaring, vooral op lange ritten. Het audiosysteem van de EV9 is van hoge kwaliteit en levert een geweldig geluid, waardoor je favoriete muziek nog beter klinkt tijdens het rijden.

Dit wil je: TouchID voor je EV

This image is property of images.unsplash.com.

Design en uiterlijk

Het design van de Kia EV9 roept verschillende meningen op. Sommige mensen vinden het prachtig, terwijl anderen het lelijk vinden. Een ding is zeker: de auto is enorm. Het formaat van de EV9 is vooral functioneel voor diegenen die zeven volwassenen elektrisch willen vervoeren, omdat er geen alternatieven zijn met zoveel ruimte. Afgezien van de grootte heeft de EV9 ook beperkte opbergruimte. De bagageruimte bedraagt slechts 333 liter, met een kleine frunk van 90 of 50 liter, afhankelijk van de uitvoering. Dit kan een minpunt zijn voor mensen die op zoek zijn naar veel opbergruimte in een auto.

Dit wil je: TouchID voor je EV

This image is property of images.unsplash.com.

Prijs en waarde

Wat betreft de prijs van de Kia EV9, kost deze auto €67.000 voor het basismodel. Voor een elektrische auto van dit formaat en met zoveel technologische kenmerken is dit een redelijke prijs. Het is echter belangrijk om te overwegen of je daadwerkelijk de extra stoelen en ruimte nodig hebt die de EV9 biedt. Als je de ruimte niet nodig hebt, zijn er wellicht betere en goedkopere opties beschikbaar. Het is raadzaam om rekening te houden met je behoeften en budget voordat je besluit de EV9 aan te schaffen.