,

7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is

7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is 3 scaled

Het kiezen van een geschenk voor een speciale gelegenheid is geen eenvoudige taak. Vooral als je origineel wilt zijn en niet de alledaagse tradities wilt volgen. Als een cadeau emotie en een onvergetelijke ervaring moet bevatten, dan is er geen beter cadeau dan een schilderij. Een schilderij geeft een persoonlijke touch, vooral als het door een kunstenaar is geschilderd. Er zijn 7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is voor vrienden, familie of collega’s.

Waarom een schilderij als cadeau geven?

Een geschenk kiezen voor een belangrijke gelegenheid is geen gemakkelijke opgave. Vooral voor wie origineel wil zijn en niet de alledaagse tradities wil volgen. Als een cadeau emotie en een onvergetelijke ervaring moet bevatten, dan is er geen beter geschenk dan een schilderij.

Bovendien is het beter om een schilderij te geven dat door een kunstenaar of door jezelf is geschilderd. Dit maakt het schilderij heel erg persoonlijk. Dit zijn de 7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is voor je vrienden, familie of collega’s.

Tip: Leuk om te doen en om te geven is een schilderen op nummer eigen foto of een diamond painting eigen foto, waardoor het super gemakkelijk is om een origineel cadeau te geven aan de ontvanger van het cadeau.

Schilderen is een ideaal geschenk voor mensen met fijne smaak en een mooi kijk op de wereld. Zo’n geschenk is geschikt voor elke gelegenheid:

 1. Verjaardag
 2. Jubileum
 3. Kerstmis
 4. Bruiloft
 5. Housewarming party

Een schilderij kan ook zonder bijzondere reden cadeau gegeven worden, gewoon om iemand een goed humeur te bezorgen en hem met een aangename verrassing te verblijden. Er zijn veel redenen waarom schilderen het perfecte geschenk is.

1. Uniek: elk schilderij dat zelf geschilderd is, is anders

Het belangrijkste voordeel van door de kunstenaar geschilderde werken is dat ze 100% uniek zijn. Er is nergens anders een soortgelijk doek. Elke kunstenaar heeft tenslotte zijn eigen stijl. Bovendien krijgt elk kunstwerk een bepaalde emotie en betekenis. Naar schilderijen kijken is als boeken lezen of naar het theater gaan. Ieder mens ervaart zijn eigen gevoelens en trekt zijn eigen conclusies.

7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is

2. Originaliteit: Een bijzonder cadeau

Hoe vaak heb je mensen ontmoet die naar je verjaardagsfeestje gingen met een schilderij keurig verpakt in een pakje? Misschien een of twee keer, misschien nooit. Ondanks het feit dat het geschenk klassiek lijkt, geven maar weinigen het aan iemand. Hier komt de originaliteit van zo’n prachtig geschenk vandaan.

3. Duurzaamheid: schilderijen gaan heel lang mee

Hedendaagse kunstenaars gebruiken natuurlijk geweven canvas, originele verven waarvan de duurzaamheid niet onderdoet voor die van museumschilderijen. En iedereen weet dat schilderijen in musea en kunstgalerijen honderden jaren bewaard worden. Als je een origineel schilderij koopt, zal het de eigenaar ongetwijfeld vele jaren verrukken.

7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is

4. Verfijning: Stijgend in prijs

Een schilderij werd lang gezien als een sierlijk en verfijnd geschenk dat getuigt van de goede smaak van degene die het geeft. Bovendien worden schilderijen van kunstenaars vaak verzamelobjecten, en na verloop van tijd nemen de kosten van schilderijen alleen maar toe.

5. Veelzijdigheid: Een schilderij als cadeau is geschikt voor iedereen

Een schilderij is een veelzijdig geschenk. Het kan veilig aan zowel een vrouw als een man geschonken worden. Je moet alleen het juiste plot kiezen dat past bij iemands interesses, hobby’s, wereldbeeld en smaak. De veelzijdigheid van een schildersdoek ligt ook in het feit dat het een geschikt geschenk wordt bij elke viering.

7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is

6. Stijlvolle binneninrichting: Prachtige eyecatcher

Natuurlijk verandert het schilderij de omgeving, bepaalt de stemming. Afhankelijk van het genre is het canvas geschikt voor de inrichting van een woonkamer, studeerkamer, bibliotheek, kinderkamer of slaapkamer. En natuurlijk kan het schilderij op canvas perfect passen bij elke inrichtingsstijl waarin de kamer is ingericht.

Voor een kamer ingericht in de stijl van de Provence zijn rustieke motieven en bloemrijke schilderijen geschikt, zoals stillevens in de geest van de mooie Franse provincie. Voor een klassiek interieur kun je schilderijen kiezen met een zee thema en voor een moderne stijl – urbanistische doeken. Als we het over een algemene inrichtingen hebben, dan zijn natuurlijke landschappen het meest geschikt.

7. Tekenen van goede smaak

Een schilderij als geschenk kiezen betekent dat je origineel bent, geen sjablonen volgt en weet hoe je kunst, waarvan bekend is dat ze tijdloos is, kunt waarderen. Met schilderijen kun je immers je houding uitdrukken tegenover de persoon die het geschenk ontvangt. Tegelijk is het belangrijk de optie te kiezen die overeenstemt met zijn of haar wereldbeeld.

7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is

Veelgestelde vragen

Wat is een origineel cadeau om te geven?

Een origineel cadeau om te geven aan iemand is een fotogeschenk. Je kunt bij Painting Expert kiezen uit een schilderen op nummer eigen foto of een diamond painting eigen foto. Kies de gewenste foto en geef deze cadeau. Je kunt het canvas ook geschilderd aan de ontvanger geven, zodat diegene het cadeau meteen kan ophangen in de kamer.

Waarom een schilderij als cadeau?

 • Uniek
 • Origineel
 • Duurzaam
 • Verfijnd
 • Geschikt voor iedereen
 • Stijlvol