,

5 Leuke en creatieve activiteiten voor in de winter

5 leuke en creatieve activiteiten voor in de winter 6

Ben je op zoek naar leuke en creatieve activiteiten om te doen tijdens koude en regenachtige winterdagen? Wij hebben 5 geweldige suggesties voor je! Ontdek de wereld van schilderen op nummer, diamond painting, borduren, knutselen en kleurplaten tekenen. Of je nu van schilderen, het plaatsen van kleine steentjes of het maken van je eigen origami-kunstwerk houdt, er is voor elk wat wils. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de winter op een heel andere manier. Lees verder om te ontdekken hoe deze activiteiten je kunnen helpen de winterdagen te verlichten.

Schilderen op nummer: verf en nummertjes

Ben je op zoek naar een leuke en creatieve activiteit die je kan doen tijdens koude en regenachtige winterdagen? Wij hebben 5 leuke activiteiten voor je op papier gezet.

5 Leuke en creatieve activiteiten voor in de winter

1. Schilderen op nummer: verf en nummertjes

Eén van de leukste hobby’s (althans, dat vinden wij zelf) is schilderen op nummer. Schilderen op nummer is een hobby dat al tientallen jaren bestaat. Met het nummers schilderen ontvang je verschillende onderdelen om een prachtig schilderij te beschilderen. Zo ontvang je penselen, een canvasdoek en verf. Op de verfpotjes staan nummertjes vermeldt, zoals een nummertje 4. Zoek op het canvasdoek het nummertje 4 en herhaal deze stappen totdat je alle nummertjes hebt geschilderd.

schilderen op nummer

2. Diamond painting: steentjes en nummers

Een andere leuke hobby is diamond painting. Diamond painting is ontstaan sinds 2015 en lijkt op schilderen op nummer. Je ontvangt in plaats van verf en penselen een diamond painting pen en steentjes (ook wel diamantjes genoemd). Plaats elk diamantje op de juiste plek en creëer een prachtige diamond painting. Je hebt vandaag de dag enorm veel keuze in verschillende soorten designs. Wist je dat je ook je diamond painting eigen foto kunt maken?

diamond painting

5 Leuke en creatieve activiteiten voor in de winter

3. Borduren: naald en garen

We blijven bij het diamond painting en schilderen op nummer. We gaan het kort hebben over borduren. Borduren bestaat al veel langer dan schilderen op nummer. Bij het borduren werk je in plaats van verf, penselen, diamantjes, en een diamond painting pen met naald en garen. Tegenwoordig kun je van alles borduren, zoals dieren motieven, maar ook je eigen foto.

borduren

5 Leuke en creatieve activiteiten voor in de winter

4. Knutselen

Een andere leuke bezigheid om te doen is knutselen. Het woord knutselen is enorm breed, maar wat dacht je van de volgende suggesties?

  1. Origami maken: Je kunt engelen, sterren, bloemen, kegels of abstracte figuren maken van papier, kranten en boekenpagina’s om ze creatief te vormgeven met kralen en kleuren.
  2. Mandala van toiletpapier maken: Knip met een schaar ringen van vijf tot tien millimeter uit het karton van de wc-rolletjes en vouw en kreuk ze in verschillende vormen of voeg de ringen samen door ze in elkaar te schuiven. Je kunt dan je vormen gebruiken om een mandala te maken, de afzonderlijke ringen aan elkaar lijmen en spuiten, verven of ze in hun natuurlijke look laten.
  3. Kalender maken: Je hebt karton, touw en een perforator nodig. Prik gaatjes in de bovenkant van de pagina’s en bind ze samen. Plak een kartonnen standaard op de laatste pagina of hang hem op als wandkalender. Je kan de maandpagina’s vormgeven met tekeningen.

kalender maken

5 Leuke en creatieve activiteiten voor in de winter

5. Kleurplaten tekenen

Een bekende hobby: kleurplaten tekenen. Zoek een favoriete kleurplaat op internet en druk deze gratis af.

kleurplaat uitprinten

5 Leuke en creatieve activiteiten voor in de winter

Veelgestelde vragen

Wat zijn leuke hobby’s om te doen in de winter?

  • Schilderen op nummer eigen foto
  • Diamond painting eigen foto
  • Borduren
  • Knutselen (kalender maken)
  • Kleurplaat uitprinten en tekenen

Waar kan ik schilderen op nummer kopen?

Je kunt schilderen op nummer canvassen bestellen bij Painting Expert. Voor 23:59 uur besteld is morgen al in huis!